Forel met groentjes en patatjes uit de oven

Geen goesting om te koken, maar wel zin in een lekkere maaltijd?
Schuif wat grof gesneden groentjes in de oven, samen met wat patatjes van de nieuwe oogst en leg een visje in de pan.
Zo blijft er nog véél tijd over om van het zonnetje te genieten, een boekje te lezen of het gras te maaien.




Wat heb je nodig?

Voor 4 personen
1 forel per persoon – wat bloem en echte boter om te bakken – peper en zout
Ik maakte de forel klaar ‘à la meunière’ – oftewel op de wijze van de molenaarsvrouw.  De visjes worden lichtjes bestoven met bloem en in boter  bruin gebakken. Als extraatje kan je er na het bakken nog wat fijngesneden peterselie en geroosterde amandelschilfers over strooien. En afwerken met een partje citroen.



1 kg nieuwe patatjes – ik schrob ze schoon met een groen sponske en maak ze klaar in de schil.
Een ovenschotel vol verse groentjes van het seizoen zoals raapjes, wortelen, courgette, venkel, tomaatjes, paprika.


Hoe maak je het?


Verwarm de oven voor op 180°C.
Schrob de patatjes schoon, snijd ze in stukken. Leg ze in een ovenschotel overgoten met wat lekkere olijfolie en kruid met peper en zout.
Maak de groentjes schoon, snijd ze in stukken. Leg ze in een ovenschotel en sprenkel er wat lekkere olijfolie over.  Kruid met peper en zout. Leg een  doorgesneden bol look mee in de ovenschotel. Dit geeft extra smaak aan de groentjes.
Schuif de patatjes en de groentjes in de oven. De bereidingstijd is 30 à 40 minuten.
Maak ondertussen de visjes proper. Dus ontschubben en alle ingewanden eruit. Steek in de buikholte wat ui en verse kruiden.  Kruid met peper en zout.
Als de groenten en aardappelen bijna klaar zijn, mogen de vissen in de pan. Wentel  ze eerst door de bloem en bak ze bruin.
Wit wijntje erbij?  Ik kies voor een Belgische wijn.




Geniet van je maaltijd en van je vrije dag.