Wat heb je nodig?
3 sinaasappels à vif gesneden – 20 gr boter – 2 el Amaretto – 4 el sinaasappelsap
Hoe maak je het?
Verwarm de boter in een pan, bestrooi met rietsuiker en laat even aanbakken. Schep de sinaasappelpartjes in de pan en bak ze even aan. Overgiet met Amaretto en sinaasappelsap.
Sinaasappel-Amaretto sabayon
Wat heb je nodig?
2 eigelen – sap van 2 sinaasappels – 50 gr rietsuiker – 1 tl citroensap – 2 el Amaretto
Hoe maak je het?
Klop in een sauteuse de eigelen los met de suiker. Overgiet met het citroensap, het sinaasappelsap en de Amaretto. Klop de sabayon met een garde schuimig op een zacht vuurtje. Als de strepen van de garde in de sabayon blijven staan, is de sabayon klaar.
Schik 2 pannenkoekjes op een bord. Leg de sinaasappelpartjes erlangs en overgiet met de warme sinaasappelsabayon. Bestrooi met poedersuiker en verkruimel er een amarettikoekje (dit recept komt binnenkort op de blog) over.
Héél lekker.
Voor dit recept gebruikte ik onbehandelde bio-sinaasappels. Je herkent ze aan hun matte schil omdat ze niet met pesticiden behandeld zijn. Meestal worden ze verkocht met blad. Mooi voor op de foto.