Culinair genieten op Kookeet, Brugge

Het culinaire festival Kookeet in Brugge viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Shame on me dat ik het dit jaar pas voor de eerste keer bezocht.


Drie dagen lang (26, 27 en 28/09/2015) kan je er genieten van een hapje en een drankje op sterrenniveau.
Drie driesterrenchefs, Geert Van Hecke, Peter Goossens en Gert De Mangeleer en 27 Brugse topchefs serveren op dit foodfestival hun lekkerste gerechten aan kleine prijsjes.
Voor een drankje kan je terecht in de champagnebar of de wijn- en koffiebar. En doorheen de dag kan je in het kookpaleis gratis kookdemonstraties bijwonen.
Een feest voor een foodie.

Dank zij Kimberley Dubruel van kookgroep - 't Culinair hoekske: eetspiratie voor foodlovers - mocht ik zelfs als VIP aanwezig zijn op de Njam-receptie. Kimberley was één van de winnaars van de Kookeet-wedstrijd. Maar omdat ze zelf niet aanwezig kon zijn die dag, naam ik haar plaatsje in. Dank je wel, Kimberley. De champagne was zalig lekker, de hapjes waren heerlijk.


Mijn favoriete hartige hapje was dat van De Karmeliet. Een bijzonder smaakvol gerechtje met rode rijst uit de Camargue, ras el hanout, gerookte paling en ganzelever.

 
Verder proefde ik nog van volgende gerechtjes:


Arancino van varkenswang, espuma van knolselder, crumble zuurdesem pancetta, jus van eekhoorntjesbrood (Bonte B, Bernard Bonte)

Oosters kippenspiesje, gebrande butternut en citrusvruchten en Griekse yoghurt (De Mangerie, Kristof Deprez)


Runderpaleron met basilicum, champignon en vin jaune (Hof Van Cleve, Peter Goossens)


Noordzeegarnalen met structuren van bloemkool e boterraapjes, kreeftensaus met Belgische kaviaar (Restaurant Patrick Devos)


Rock-Lobster kreeft met luchtige schaaldierenbearnaise (Rock-Fort, Hermes Vanliefde)


Sushi mocht ook niet ontbreken, natuurlijk.
Wagyu Temaki Sushi (Tanuki, Ivan Verhelle)


Sint-Jacobsnootjes, bloedworst, selder en champignons ('t Zwaantje, Geert Vanhee)

En om af te sluiten een ongelooflijk heerlijk zoetje van de sympathieke Dominique Persoone.

 
 
A kiss from the night nurse (The Chocolate Line, Dominique Persoone & Fabienne)
Foto niet optimaal, het was al nacht...

Zin gekregen in al dat lekkers? Vandaag en morgen kan je zelf nog gaan proeven.