Hoe je het ook noemt wortelpréparé,
wortelspread, worteltapenade,... Dit is lekker op een stokje, op een
toastje of gewoon op de boterham.
Recept uit Ons Kookboek-KVLV ed. 2013 p. 658
Wat heb je nodig?
2 wortelen, 1/2 rode paprika, 5 groene
olijven, 1 theelepel kappertjes, 1/2 augurk, 1 eetlepel mayonaise, 1/2
eetlepel mosterd, enkele selderblaadjes, cayennepeper, (kruiden)zout
Hoe maak je het?
Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Snijd de paprika in stukjes.
Ontpit de olijven. Snijd de augurk in blokjes. Kook de wortelen en
paprika 10-15 minuten in licht gezouten water gaar. Giet af en laat
afkoelen. Mix de wortelen en paprika met de mosterd, mayonaise, olijven
en selderblaadjes fijn. Meng er de kappertjes en augurk onder en breng
op smaak met cayennepeper en (kruiden)zout.