Boekweitblini met zalm

Het recept van het gerechtje dat ik voor de njam-chefs maakte.

Boekweitblini ▪ sausje met appel en rammenas ▪ gemarineerde en gerookte zalm ▪ zeewierkaviaar ▪ kerrie popcorn


Wat heb je nodig?

 
90 gr boekweitmeel – 90 gr witte bloem - 1 eetlepel gedroogde gist - 2 dl volle melk - 2 el zure room - 2 eieren - 20 gr gesmolten boter – citroenpeper, chilivlokken, zout naar smaak (mag goed gekruid zijn)


Voor het sausje met appel en rammenas:
4 el zure room - 4 el zelfgemaakte mayonaise - 1 appel, in fijne blokjes – enkele stukjes rammenas, in fijne blokjes - 1 limoen - 4 el fijngehakte bieslook - peper en zout - 1 tl à 1 el (zelfgemaakt) kerriepoeder


Voor de afwerking:
(zelf) gemarineerde zalm – gerookte zalm – zeewiereitjes (Cavi-Art) – enkele mooie groene blaadjes – (zelfgepofte) popcorn met kerrie

Hoe maak je het?

De boekweitblini

Het sausje met appel en rammenas


Afwerking